Hikayemiz
Health-Mor, 90 yılı aşkın bir süredir FilterQueen Sistemini üretmektedir. Patentli siklonik hareket sistemi, FilterQueen’i bir başarı hikayesi haline getirmiştir.
Her Şeyin Başladığı Yıl
1928’de Frank ve Martin Callahan ile Ray Owen, iflas etmekte olan bir iş yerini kurtarmaya çalışan küçük bir doğrudan satış dağıtım şirketi olan Sanitation Systems, Inc.’i kurdu. Dağıtım şirketi kârlı hale geldikçe, bu hırslı ekip kendi ürünlerini geliştirmeye karar verdi.
1929 yılında üretici P.A. Geier’e, Health-Mor adı altında bir elektrikli süpürge üretmesi için başvurdular. İlk ürünleri, Health-Mor Sanitation System dikey süpürgeydi. Mayıs 1930’da Sanitation Systems, Inc., adını Health-Mor Sanitation Systems, Inc. olarak değiştirdi.
FilterQueen’in İcadı
1930 yılına gelindiğinde, Health-Mor Chicago’daki en büyük doğrudan satış organizasyonu haline gelmişti. Ancak daha büyük bir hayalleri vardı. Yeni bir ev temizleme sistemi için patent üzerinde çalışan Ed Yonkers ile tanıştılar. Bir iş gezisinde, Ed yeni bir tür gözenekli kâğıtla tanıştı. Eve dönüş yolculuğunda bu kâğıt, filtreleme için müthiş bir fikrin kıvılcımını ateşledi.
Ed, içeri giren havanın bir koni üzerinde teğet bir açıyla vurduğu ters bir koni tasarladı. Bu hava hareketi, kiri filtre konisinden uzaklaştırarak süpürgenin alt haznesine gönderdi. Ed’in siklonik hareketi ve filtre konisi kullanımı, Health-Mor’un aradığı filtreleme atılımıydı.
Hız İhtiyacı
1951’den itibaren FilterQueen, Indianapolis 500 yarışının tuğla pistini temizlemek için kullanılan ekipmanlardan biri oldu. 1958’de Distribütör E.L. Baker Jr. ve ekibi, yıllık temizlik etkinlikleri sırasında pistin tuğlaları arasındaki toz, kir ve küçük çakılları temizleyerek 100 mph hızla giden 33 sürücünün güvenliğini sağladı.
Ünlü yarış arabası sürücüsü Wilbur Shaw, FilterQueen’in pist sürücülerinin hayatlarını koruma konusundaki rolüne o kadar değer verdi ki, Indianapolis Motor Speedway’e FilterQueen Sanitation System’in en önemli güvenlik önlemlerinden biri olduğunu belirten bir mektup yazdı.
Baba ve Oğulları
Paul Kolenda, muhtemelen ülkenin en büyük baba-oğul iş ortaklığının başında bulunuyordu. Kolenda, 1930’ların başındaki Büyük Buhran döneminde gelirini artırmak için satış yapmaya başladı.
II. Dünya Savaşı’ndan sonra, on oğlundan altısı silahlı hizmetlerden döndü ve aile paralarını bir araya getirerek bir FilterQueen distribütörlüğü açmaya karar verdi. Detroit’teki FilterQueen ofislerinin önünde on oğlunu ve ortaklarını incelerken görülen Kolenda, yıllık kârları eşit bir şekilde böldükleri bir ortaklık yapısına sahipti.
Dünyaca Ünlü
1950’lerin başında, FilterQueen lüks okyanus gemileri SS Constitution ve SS Independence’ın temizliğinde kullanılarak sahneye çıktı. SS Constitution, 1950’lerdeki “I Love Lucy” dizisinin 140. bölümü olan ve 1 Aralık 1955’te yayımlanan “Bon Voyage” adlı bölümünde yer aldı.
Gemi süpervizörüne Amerika’nın ilk torbasız temizlik sistemi hakkındaki düşünceleri sorulduğunda, “FilterQueen’in SS Independence ve SS Constitution’daki üstün performansı ve düşük bakım maliyetlerine dayanarak, onları şiddetle tavsiye ediyoruz” dedi.
Kalite
Bu 1967 tarihli fotoğraf, çalışanlar Bill ve Millie’nin, boya işleminden önce kir haznelerini kontrol ettikleri ve mükemmel durumda olduklarından emin oldukları boya istasyonunda çalıştığını gösteriyor. Çalışanlar, boyama öncesi süreç için hazneleri kabloluyordu. Daha sonra, hazneler tamamen boya tankına daldırılıyordu.
Günümüzde, hazneler artık boyanmıyor. Çizilmeye karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olan sağlam ABS plastikten üretiliyor.